Eindelijk, het is zo ver. Onze eerste Wrap My Bike update is een feit.

In dit onderwerp, met de nog nader te bepalen titel (wij denken aan ‘hoe gaat het met WMB’), vertellen wij maandelijks over onze ondernemers avonturen. De positieve gebeurtenissen maar ook de minder leuke zullen wij hierin delen.

Waarom bloggen over het bedrijf?

Waarom? Omdat ik het zelf altijd razend interessant vind om een kijkje in de keuken te krijgen bij andere bedrijven. Om daarvan te leren, te bekijken of wij bepaalde dingen ook kunnen implementeren maar ook om mijzelf te laten inspireren. Dus waarom zou ik dat dan niet zelf doen dacht ik. Daarbij kunnen onze lezers misschien helpen bij onze problemen met hun inzichten, kennis en visies. Wij staan tenslotte altijd open voor feedback van buitenaf.

Als eerste blog ons eerste jaar, wat hebben wij in grote lijnen allemaal meegemaakt en wat zijn de grootste ontwikkelingen.

Fotoshoot SignPro Medemblik

De start

8 januari 2019, de officiële inschrijving bij de Kamer van Koophandel is een feit. De tijd van eindeloze plannen is voorbij, het is tijd voor actie. Hoe gaan wij de eerste klanten binnenhalen? Waar te beginnen?

Allereerst besloten wij de website zo snel mogelijk online te gooien, dit volgde dan ook niet veel later. Vervolgens begonnen wij met een eerste Marktplaats advertentie, tenslotte gratis publiciteit. En ja hoor, onze eerste klanten via Marktplaats waren een feit, maar ook het eerste leermoment, onze voornaamste doelgroep zit hier niet. Het onderhandelen in prijzen, iets ergs gewoonlijks op Marktplaats, was niet iets waar wij ons mee wilden identificeren.

De BikeMotion

Wielerflits of misschien de BikeMotion dan? Hier zit ongetwijfeld onze doelgroep, maar past dit wil binnen ons beperkte marketingbudget. Nee, bleek al snel na verschillende telefoontjes. Of toch wel, soms moet het je wel eens mee zitten. 6 dagen voor de eerste dag van de BikeMotion kregen wij te horen dat er een afzegging was, voor een leuk bedrag konden wij dus aanwezig zijn. Binnen no-time ontwikkelden wij een opzet voor de stand en daar stonden wij dan, drie dagen lang met heel veel mensen praten, want druk dat was het. Het verkeer op onze website kreeg een leuke boost, de aanvragen rolden binnen en de klussen konden dan ook uitgevoerd worden.

BikeMotion beurs foto

Eerste werknemer

En zodra je meer werk hebt begint ook al het zoeken naar een mogelijk nieuwe ‘master of wrapping’. En deze meldde zich afgelopen zomer bij ons. Zijn naam is Jesse, gestopt met de sign opleiding maar een perfectionist alom. Dat uitte zich al direct met de eerste testfiets. Een maand van trainen volgde waarna Jesse aan de slag kon gaan met zijn eerste officiële klus. Ondanks de af en toe rustige periodes, waarin Jesse het soms wat rustiger had, en dus ook wel spannend voor onszelf, zijn wij momenteel nog steeds super blij met Jesse.

Jesse live aan het wrappen.

Strategie en groei

Met een eerste hulpkracht en eind van de zomer een stagiair erbij begon langzamerhand ook het bepalen van de strategie. Wij hebben altijd al wel eens gedacht waar wij heen wilden, maar het nooit specifiek op papier gezet. Wij hebben tenslotte op onze afgeronde opleiding Business Studies ondernemen het belang van een goede strategie geleerd. Dus wat wordt onze BHAG (het grote, haast onbereikbare, doel), het 3 jaren plan en de kwartaal doelstellingen. Allemaal vragen die wij beantwoorden aan de hand van onze kennis en visie. En wat is dan onze BHAG? Aanwezigheid in de grootste internationale wielerwedstrijd, ofwel de Tour de France. En dan het liefste om de gele fiets van de eindwinnaar gewrapt te hebben.

Onvoorspelbaarheid

Maar ondanks het opstellen van een strategie en ons streven om deze zoveel mogelijk te volgen, hebben wij geleerd dat er niets zo onvoorspelbaar is dan het ondernemen. Nee durven zeggen tegen afleidingen maar ook kansen zien en deze grijpen wanneer dit kan. Aan dit laatste bij ons geen gebrek, maar wat is de juiste keuze, dat zal de toekomst uitwijzen. In de tussentijd houden wij je op de hoogte via deze blog.

Mocht jij ideeën hebben over deze blog, over iets wat jij graag eens behandeld zou willen hebben of heb je gewoon een vraag? Laat het ons weten, wij zijn benieuwd.

Deel deze post met jouw vrienden

Recente projecten

Meest recente berichten

Contact Info

Medemblik

Phone: +31 227 234 000

Categorieën