Fietsen wrappen?! Wat is dat eigenlijk?

Bike wrapping, of op zijn Nederlands fietsen wrappen. Wat is dat eigenlijk?

Je hebt misschien al een gehoord van het wrappen van auto’s, maar fietsen wrappen is wellicht nog onbekend.

Nog ja, want na het lezen van deze blog weet je precies wat het fietsen wrappen inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn. Zo kun jij exact beoordelen of het wrappen van jouw fiets iets voor jou is.


De oorsprong van het wrappen

Van Duitse taxi’s naar fietsen

Tussen de Duitse taxi’s en de fietsen in, heeft de folie ondertussen een vogelvlucht genomen. Het werd opgepikt door de autosport, door tuners en ook reclame bedrijven maken er volop gebruik van. En tegenwoordig wordt het niet alleen meer gebruikt voor het aanbrengen van een andere kleur. Want als je een lange tijd gespaard hebt voor je nieuwe auto, is het toch wel fijn om deze goed te beschermen. Middels een transparante folie worden auto’s beschermd tegen steenslag en krassen. Ondertussen werden steeds meer producten voorzien van een wrap. Scooters, complete keukens en grasmaaiers worden hier zelfs van voorzien. Maarrrr…..

Een specialistisch bedrijf dat vinyl folies op fietsen aanbracht, dat bestond nog niet. Terwijl wij als fietsliefhebbers ook graag eens een ander kleurtje op de fiets wilden. Fabrikanten van fietsen bieden je tenslotte niet al te veel keuze. En hier is het ontstaan van het fietsen wrappen geboren. Met WrapMyBike zijn wij het enige gespecialiseerde bedrijf in Nederland dat fietsen voorziet van een vinyl folie. En daar zijn wij trots op!


De fietswrap folie

Net als bij het wrappen van de auto’s wordt er gebruik gemaakt van een vinyl folie. In ons geval maken wij gebruik van de folie van de merken 3M en Avery. Deze bedrijven hebben al honderden verschillende kleuren die vanuit fabriek geleverd kunnen worden. Dit op zichzelf biedt al een hoop mogelijkheden. Daarnaast bieden wij ook nog de mogelijkheid tot customizen aan. Hierbij printen wij de folie in een speciaal ontwerp zoals de klant dat wilt. Alles is hierbij mogelijk!


Hoe werkt het fietsen wrappen?

Het wrappen opzich is al een specialistische klus. De folie beschikt over een zelfklevende laag en kan middels warmte rekbaar gemaakt worden. In hoeverre je de folie warm moet maken, hoe het gerekt moet worden zijn zaken waar vooral veel ervaring voor nodig is. Bij het fietsen wrappen komen er echter nog meer specialistische zaken bij kijken. Zaken als hoe de naden onzichtbaar weggewerkt moeten worden, een design aan beide kanten overeenkomt en hoe de folie in bochten moet worden aangebracht benodigd specialistische kennis.


Voor- en nadelen fietsen wrappen

Een veel genoemd, en bekend alternatief van het fietsen wrappen, is het laten spuiten van een racefiets. Om jouw een duidelijk beeld te kunnen schetsen van de verschillen, hebben wij een opsomming van de voor- en nadelen gemaakt. Zo kun jij voor jezelf nagaan of het fietsen wrappen iets is voor jouw fiets.

Voordelen fietsen wrappen

  • Eindeloze design opties
  • Maakt het customizen betaalbaar
  • Behoud van de garantie
  • Behoud van het origineel
  • Gemakkelijk te herstellen bij eventuele schade
  • Biedt bescherming aan het origineel van de fiets
  • De folie is er in de toekomst weer vanaf te halen

Nadelen fietsen wrappen

  • De folie gaat 8 tot 12 jaar lang mee
  • Toegevoegd gewicht van 50 tot 100 gram
  • Naden blijven voelbaar (niet zichtbaar)

Een design laten maken?

Fuji Pink_fietsen wrappen design

Zo, al een stuk wijzer over het fietsen wrappen? Nog niet dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen graag met het beantwoorden van al je vragen.

Overtuigd van het fietsen wrappen? Wij maken graag een ontwerp op maat voor jouw racefiets. Dit kan aan de hand van de ideeën die jij nu al hebt voor het wrappen van de fiets. Maar wij kunnen ook onze eigen ervaringen in het ontwerpen toepassen. Wat jij wilt!
Middels info@wrapmybike.nl kun jij jouw persoonlijke design aanvragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *